Хлапета оставиха без телефон 4 села

  • Петима са заловени в Крумовград, когато искали да продадат крадени вещи в пункт за вторични суровини

14-годишен и двама малолетни на по 12 години са оставили без телефонна връзка четири села в община Кирково, установиха полицаите от местното РПУ. Те прерязали телефонния кабел на 2 март. Така без връзка останали селата Фотиново, Бенковски, Дрангово и Горски извор.
Учениците забелязали кабела в нива на 1 март. На следващия ден пристигнали с кирка, лопата и брадва, прерязали го и след обработка го продали на частни лица за 5 лв.
Материалите по случая са изпратени в прокуратурата с мнение Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни да наложи възпитателни мерки на извършителите.

Трима пълнолетни и две деца бяха заловени от полицията в Крумовград в събота в момента, когато се опитвали да предадат на пункт за вторични суровини крадени предмети.
Проверките започнали след подаден сигнал от 39-годишен, че къщата му в село Дъждовник е с разрушена ограда, разбит е катинарът на входната врата и са изчезнали селскостопанска техника, медни съдове, кирки, винкели, лост, част от каруца и други вещи. На един от пунктовете в града полицаите открили група от петима – А.А./30/, П.Ш./43/, М.Р./43/ и двама малолетни на 11 и 13 години, които предавали метални предмети. При проверката се установило, че вещите отговарят на описанието на собственика, подал жалба в полицейското управление.
Откраднатите предмети са иззети. Извършителите са от крумовградско село. Плячката натоварили на каруца и така я пренесли до града. По случая е образувано досъдебно производство.

източник: в. Нов Живот
информация: [link=http://krumovgrad-bg.com]http://krumovgrad-bg.com[/link]

hard admin

*

 

Top