Хорът на „Паисий” със сребро за патриотична песен

Вокална група „Звънче“ към СОУ „Отец Паисий“ в Кърджали спечели второ място на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“. Той се проведе през уикенда в Панагюрище. Малките „звънчета“ за първи път се представят на този музикален форум и безапелационно завоюваха среброто сред още десет вокални групи от цялата страна. Техен ръководител е г-жа Евгения Пейкова.
Журито на Десетото издания на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“се председателства от доц. Етиен Леви – български певец, музикален педагог, преподавател към департамент „Музика“ в Нов български университет, консултант и вокален педагог в редица реалити формати. Светослав Лобошки – известен автор и аранжор на популярна музика в България и Дочка Кацарева – литератор, педагог и идеен основател на Национален фестивал „Родолюбие“ членове на престижното жури, поздравиха искрено малките участници.
Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“ е единствен по рода си. Той се провежда в Панагюрище, град – камбана на свободата, име – символ на подвиг и героизъм, на бащин завет за вярност към род и отечество, неспирен устрем към слънцето на свободата, правдата и напредъка, град – олтар на България.
По време на двата фестивални дни организаторите предложиха на участниците редица интересни съпътстващи мероприятия – посещения на културно-исторически забележителности в Панагюрище и шествие, водено от Духовия оркестър и Мажоретния състав на Панагюрище до Вечния огън на мемориалния комплекс „Априлци“ в центъра на града.
hard admin

*

 

Top