Цветан Цветанов: Кафето на Борисов и Местан в Кърджали беше планирано отпреди месец

Срещата на Бойко Борисов и Лютви Местан в Кърджали бе планирана, съобщи зам.-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов.
„Смятам, че политическите лидери трябва да могат да си говорят по важни проблеми за страната, и то по проблеми, които се препокриват с европейските ценности и политика. Разбира се, когато двама лидери изпият едно кафе заедно, не трябва да се тълкува, че има затопляне и да се размива политическата идентичност, която има всяка една политическа формация. Това, което е изключително важно, че след като мина тази инцидентна среща в Кърджали, ние направихме една предварително планирана среща и поканихме една седмица по-късно представители от всичките региони, които са уволнени демонстративно, назидателно и които представляват в голямата си част интелигенцията в тези региони. Тогава ме попитаха дали срещата не е, за да се покаже, че няма договорка между Лютви Местан и Бойко Борисов. Аз обясних, че тя е планирана отпреди месец и няма нищо общо с това, което може да се направи като тълкувание от подобни срещи“, поясни Цветанов в предаването „Под лупа“.
Както вече 24rodopi.com писа, лидерите на ДПС и ГЕРБ се видяха за 15 минути в Кърджали на 22 март. Те седнаха в 16.30 часа в заведение „Марая“, където Борисов пи минерална вода, а Местан – кафе и вода. Лидерът на ДПС плати сметката – 4.50 лева.
hard admin

*

 

Top