Цвета Караянчева, ГЕРБ: Водачът на БСП-Кърджали Багдасаров се опита да ме изнуди

Водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева стана обект на изнудване от страна на опонента си – Милко Багдасаров от БСП, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
В телефонен разговор снощи, Багдасаров е поискал от нея да оттегли подадената от ГЕРБ жалба срещу двамата активисти на левицата Николай и Делчо Николови, които посегнаха физически на младежи от ГЕРБ, раздаващи рекламни материали в града. В противен случай Багдасаров заплашил, че ще обвини съпруга на Караянчева в опит да сгази с колата си местни социалисти. В следствие на опита за изнудване от страна на Милко Багдасаров, Цвета Караянчева ще подаде жалба за оклеветяване на семейството й и опит за компрометиране и омаскаряване. „Категорично възразявам срещу набеждаването на съпруга ми за злодей и потенциален убиец. Заявявам, че никога и по никакъв начин той не е отправял заплахи, не е участвал в саморазправа и не е застрашавал живота и сигурността на когото и да било, още по-малко на младежи, които са на възрастта на дъщеря ни. Не се поддадох на шантажа и отказах да участвам в пазарлък с г-н Багдасаров, което явно е провокирало ответна реакция от негова страна. Съпругът ми не е призоваван да дава обяснения в полицията. Твърденията, че е отказал да се яви, са лъжа. Подобни скалъпени подривни сценарии не са прецедент за левицата. Но единственият ефект от тях е нагнетяване на напрежение и създаване на погнуса у избирателите срещу цялата политическа класа.  Отказвам да дебатирам с когото и да било в полето на политическата низост, на конфронтацията и видиотяването, още по-малко в ден като днешния, когато страната ни е в национален траур и  гражданите очакват от нас, политиците, повече зрялост“, заявява Цвета Караянчева от ГЕРБ.
По отношение на спречкването между младите активисти на БСП и ГЕРБ в кв. „Възрожденци“ в Кърджали, Цвета Караянчева заяви, че случаят е поднесен на местните медии едностранно и манипулативно от централата на местните социалисти. Истината е, че на мястото на инцидента са присъствали само двама представители на МГЕРБ, върху които е било упражнено насилие от активисти на левицата и фактите няма как да бъдат изопачени с оглед на физическата несъпоставимост между биячите и техните жертви, за което побойниците се надявам да понесат съдебна отговорност, каза още Караянчева.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top