Ще има ли кърджалиец в Европарламента!? Евродепутатите изкарват по 16 000 евро на месец

Ивайло Калфин да бъде номиниран от Коалиция за България за още един мандат като евродепутат, това е едно от предложенията на структурите на БСП в Кърджалийско. Изборите ще се проведат през май 2014 година.
В момента в региона вървят събрания за номинациите. Имената ще бъдат предоставени на централното ръководство на левицата. На 8 февруари ще се проведе конгрес на социалистите, който ще определи листата за Европейския парламент.
Фаворит на ГЕРБ в Кърджали за европарламента е Моника Панайотова, която е чест гост в града край Арда.
За първи път Кърджали ще има евродепутат, това пък твърдят от ДПС. Местните съвети са на мнение, че регионът заслужава да има човек в Европейския парламент.
Частична връзка с региона имаше Владко Панайотов, който беше в ръководството на скандалния Минно-геоложки институт в Кърджали (б. р. – скандалите с дипломите), но той не направи нищо за региона. На няколко пъти обеща инвестиции и дори строеж на завод в Кърджали от белгийски милионери, но нищо от обещаното не се изпълни. Преди месец Панайотов закара в Брюксел 30-ина депесари. В началото на мандата си той имаше офис в района на пазара, но го закри.
Българските евродепутати в Брюксел изкарват по над 16 000 евро заплата на месец, разполагат с 340 евро дневно за храна и хотел, и отделно имат 21 000 евро месечно, предоставени за издръжка на асистентите им – тези фрапантни цифри бяха обявени тази вечер по ТВ7. От телевизията са изчислили, че с тези средства само за две години един евродепутат от България прибира над 393 000 евро.

24rodopi.com

––––––––––––––––––––––
Armani Acqua Di Gio Essenza EDP 75мл за мъже на ЦЕНА от 30лв.

hard admin

*

 

Top