1 212 души искат да работят на Ада тепе

Бизнесът търси от готвачи и бармани до събирачи на дългове, „Теклас“ закъса за работници, но…

Фирми масово се оплакват от недостиг на квалифицирана работна ръка в Родопите. Свободни работни места има за строители, сервитьори, готвачи, учители, че и за овчари. Големият инвеститор в Кърджали „Теклас България“ изпитва глад и за работници с основно образование. Дружеството, което произвежда каучукови изделия за автомобилната промишленост, вече търси персонал в цяла Южна България.
В същото време 1 212 души са заявили желание да работят в „Дънди Прешъс Металс (ДПМ) – Крумовград“. В инфоцентъра са подали заявления за интерес 670 души със средно и средно-специално образование, 297 – с основно образование и 245 – с висше образование.
Засилен е интересът и към „Горубсо – Кърджали“ и „Горубсо – Мадан“.
„Ние сме поели много сериозен социален ангажимент, а именно-оперативния персонал да е предимно от община Крумовград, както и там, където е възможно, да се ползват местни фирми за доставчици и подизпълнители. С цел да подпомогне изграждане на умения ДПМ – Крумовград има готовност да създаде Център за подбор и развитие на кадри в Крумовград“, заяви инж. Любомир Хайнов от ДПМ. Направени са проучвания на уменията на жителите от Крумовград, които показват потенциал за развитие в професионално направление.
258 свободни работни места обяви за тази седмица Бюрото по труда в Кърджали. Най-търсени са строителните работници – 30. Свободни позиции има и за…овчари.
Фирми търсят готвачи и работници в кухня, както и охранители.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top