16 месеца „условно“ за прегазения дядо на „зебра” в Отсечката на смъртта

23-годишният водач остава без книжка за 1 г. и 6 м.

23-годишен шофьор получи условна присъда за една от най-тежките катастрофи в Кърджали за годината, при която загина 86-годишен мъж.
Той бе блъснат в полунощ на 17 юли т. г. на кръстовището между ул.“Първи май“ и „Мургаш“ в областния център от „Опел“ с водач М.С.(23). Възрастният човек пресичал на пешеходна пътека, когато бил ударен от колата. Пострадалият е бил транспортиран в кърджалийската болница и настанен в интензивното отделение, където починал. Тестът за алкохол на шофьора е отчел 0,36 промила.
Това е поредна катастрофа на скоростната отсечка, част от пътя за „Маказа“. Седмици по-рано в Отсечката на смъртта загина млад мъж, настъпил до „дупка“ газта на лек автомобил „БМВ“.
Съдът признава М. С. Х. за виновен в това, че на пешеходна пътека, при управление на моторно превозно средство-лек автомобил, марка „Опел Астра“ , нарушил правилата за движение: чл. 5, ал. 2, т. 1 от ЗДвП – не е бил предпазлив към пешеходеца, чл. 20, ал. 2 от ЗДвП – при избиране на скоростта на движение, с която се е движил, не се е съобразил с характера и интензивността на движение, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие и не е спрял при възникнала опасност за движението и чл. 119, ал. 1 от ЗДвП -не е спрял и не е пропуснал стъпилия на пешеходната пътека пешеходец, в следствие на което по непредпазливост е причинил смъртта на А. Ю. А.
Налага му „лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца, като отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от 3 години. М. С. Х. се лишава от право да управлява МПС за срок от една година и шест месеца.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top