17-ият Национален тракийски събор ще се проведе в Кърджали на 20 юни – събота

17-ият Национален тракийски събор „Кърджали 2015″ тази година ще се проведе на 20 юни – събота,  от 10.00 часа  на традиционното място – площадката пред Детското влакче в парка „Простор“, съобщи инж. Яни Янев, председател на Регионалния съвет на тракийските дружества в облост Кърджали.
Организаторите – Регионалният съвет на тракийските дружества в област Кърджали, Тракийско дружество „Д. Маджаров“, Тракийското младежко дружество и Народно читалище  „Тракия-2009″  в гр. Кърджали, съвместно с Община Кърджали поканиха тракийските дружества от страната и региона, както и народни читалища и отделни състави от страната. Освен традиционните участници – съставите от Кърджали, Момчилград, Крумовград, Аврен,  Девисилово, Малък девисил,  Черничево, Кирково,  Припек, Народно читалище „Родопски фар“  в  кв. Гледка и др. се очакват и състави от областите – Пловдив,  Хасково, Бургас, Ст. Загора и др.
Ръководството на Тракийско дружество „Д. Маджаров“ и Тракийското младежко дружество в града ще представят на събора и изложба, посветена на живота на тракийци и дейността на тракийската организация в Кърджали и региона от създаването й до сега.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top