180 000 лева похарчени за командировки, една трета от тях са за училища

Служители били викани в София да дават обяснения по 143 проверки
 
180 хиляди лева е похарчила Община Кърджали за командировъчни разходи до 30 септември 2013 г. От тях 57 442 лева са за пътувания зад граница, а 121 462 лева в страната, съобщи кметът на Кърджали инж. Хасан Азис пред общинските съветници.
Командировъчните са за кметския екип, общински служители, съветници,кметове на населени места. Най-много са пътували хората от управата на общината – кметът инж Хасан Азис и председателят на разпоредителния орган Раиф Мустафа.
От 180-те хиляди лева, 60 хиляди са за училища и културни институции.
„В условията на криза, такива разходи са недопустими. Общинските съветници не са пътували за разлика от администрацията. Трябва да се направи отчет какъв е резултатът от тези командировки“, заяви председателят на групата съветници от ГЕРБ Илия Илиев.
„За всяко задгранично пътуване има доклад, който може да се види“, отговори председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа.
„Част от парите са похарчени за пътувания до София от служителите на администрацията, за да дават обяснения по стотиците проверки извършвани от предишния кабинет на дейността на общината. Другите са за семинари, работни срещи и обучения по оперативните програми, резултатът от които е видим. Що се отнася до повечето пътувания в чужбина, те са били за сметка на приемащата страна“, обясни кметът. 143 проверки били правени на Община Кърджали по времето на правителството на Бойко Борисов.
hard admin

*

 

Top