36 са авариралите далекопроводи, 142 сигнала подадени на тел. 112, пет бременни и двама сърдечно болни извозени до болници (снимки)

Обстановката в област Кърджали остава изключително тежка заради обилния снеговалеж. Втори ден регионът е в бедствено положение. 380 населени места са без ток. Продължава разчистването на пътищата от републиканската мрежа. Вече е проходим пътят Момчилград – Крумовград. Пътят Кърджали – Асеновград остава затворен. Снегорини чистят трасето за Ардино, което се очертава като най-критичната точка. 36 са авариралите далекопроводи в областите Кърджали и Смолян. 10 екипа от различни краища на страната са изпратени да помагат за отстраняване на щетите по електропреносната мрежа в региона. Падналите дървета въпрепятстват работата на аварийните групи.

142 сигнала за произшествия са подадени на телефон 112 в рамките на вчерашния ден. На 37 произшествия са се отзовали екипите на „Пожарна безопасност“. Пет бременни жени и родилки са извозени до болнични заведения и им е осигурена медицинска помощ. Транспортирани са пациентите на хемодиализа и двама сърдечно болни. Областния кризисен щаб

под ръководството на областния управител Илия Илиев ще заседава през целия ден.

В Кърджали пристигна и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, който координира възстановяването на електрозахранването.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top