40 000 кърджалийци ползваха услугите на НАП за 9-те месеца, средното време за обслужване на клиент е 13 минути

39 887 хиляди клиенти са потърсили услуга от офиса на НАП в Кърджали, отчитат от приходната администрация в града край Арда. От там допълват, че гражданите стават все по-дисциплинирани  по отношение на спазване на сроковете за подаване на данъчни и осигурителни декларации. За деветте месеца на тази година по този показател са съставени 308 акта за установяване на административно нарушение, а за миналата година са санкционирани 425 клиенти.
Най-много са кърджалийците посетили приходната администрация за изясняване на въпроси, свързани със здравно-осигурителния им статус – 13 070. За други 8 474 клиенти причината е била да подадат данъчните си декларации на гише във фронт-офиса.  За издаване на удостоверения офиса са посетили 5 656 души. Средното време за  обслужване на 1 клиент в офиса на НАП е 13 минути.
През това деветмесечие се отчита  ръст в издадените ПИК-кодове /Персонални идентификационни кодове/, в сравнение със същия период на миналата година. До момента са издадени 1 719 кода срещу  924 през миналата година.
1 497 са потвърдените заявки за подаване на документи по електронен път от клиенти на приходната администрация. „Това е показателно, че нашите клиенти все повече предпочитат да ползват алтернативните начини за контакт с администрацията, чрез които се стремим да им спестим време и пари. Не случайно мотото на кампанията ни тази година бе „Спестете срещите си с НАП“. В тази посока ще бъдат усилията ни за развитие и в бъдеще. Ще се стремим да предлагаме на нашите клиенти ефективни електронни услуги,  което е и един от стратегическите принципи за качествено административно обслужване на приходната администрация“, коментира директорът на офиса на НАП в Кърджали Елван Гюркаш.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top