56-годишна крумовградчанка издържа успешно две матури, зет й се провали! Баща и дъщеря учат заедно във вечерна паралелка

56-годишна възпитаничка на СОУ „Димитър Маджаров“ – Маджарово, е издържала успешно и двете матури. Жената е от община Крумовград.
В класа, завършил т. г. вечерна форма на обучение, е имало още един ученик набор 1959 година, той обаче е скъсан на изпита по български език. Любопитното е, че на държавни зрелостни изпити се е явил и зетят на жената, но не е успял да ги издържи, съобщава „Хасковска Марица“.
Едва четирима от 22-мата държали матури в Маджарово обаче ще получат дипломи за средно образование. Възрастни зрелостници докараха школото до дъното на класацията тази година.
СОУ „Димитър Маджаров“ постави рекорд в посока надолу, след като средният успех от държавните зрелостни изпити се срина с повече от една точка – от добър 4.01 миналата година, сега е паднал до 2.84. Лошите резултати се обясняват не само с по-голямата възраст, но и с недостатъчната ангажираност на учениците в учебния процес.
СОУ „Д. Маджаров“ е единственото училище в малката община. То е със статут на средищно и на защитено. Вечерната форма на обучение е предпочитана от по-възрастните, които по една или друга причина не са се дипломирали със своите випуски. Тазгодишните зрелостници обаче са последните от вечерна форма в Маджарово. Паралелките в 9, 10 и 11 клас в момента са дневна форма, като в 9-и има и задочна. Приемът за новата учебна година е също само за редовно обучение по специалността автомобилна техника.
Любопитното е, че баща и дъщеря, също от Крумовградско, са учили заедно във вечерната паралелка. Успешно е издържал и двата изпита само мъжът. 7-класник от СОУ „Д. Маджаров“ пък е засрамил татко си, след като е издържал тестовете за външно оценяване за гимназии, за разлика от родителя си, който е бил скъсан на матурата.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top