7 денонощие 220 села са без ток, 119 – без вода, 60 са откъснати от света

Обстановката в страната се нормализира, като най-тежко е положението в Кърджали. „В Кърджали без ток са все още 220 населени места, а без вода 119. Продължава усилената работа на електроснабдителните дружества, съвместно с наши екипи. В това направление се полагат много усилия, така че положението ще се подобри, но това изисква време. В Кърджали има около 60 населени места, които са без достъп за гражданите, до там се стига само с наша техника“, съобщи Румен Арнаудов, оперативен дежурен в главна дирекция „Пожарна Безопасност и защита на населението“ по радио „Фокус“. По думите му, към момента няма предпоставки за риск от водните обекти в страната. Осъществява се постоянно наблюдение, съобщи Арнаудов.
В 125 училища в страната учебният процес продължава да е преустановен във връзка с влошената пътна обстановка, лошите метеорологични условия и проблемите с електрозахранването и отоплението. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН). Дните са неучебни за 73 училища в област Кърджали.
До събота на 100 процента ще бъде възстановено електрозахранването във всички населени места в община Кърджали, съобщи кметът инж. Хасан Азис. Уверение за това той е получил от представителя на ЕВН за Кърджали Албен Манджуков по време на срещата, инициирана от кмета. Манджуков е заявил, че се работи приоритетно по райони и линии на селата без електрозахранване.
Вчера екипи на ЕВН работеха по линията Мост – Горна крепост и в района на село Мургово. Очаква се токът там да бъде възстановен днес. До събота ток ще има и по трасетата Воловарци-Дънгово, Бойно-Кьосево-Кобиляне-Велишане, Миладиново-Звиница. В село Бойно има доставен агрегат.
99 процента от всички пътища в община Кърджали вече са отворени. До края на деня се очаква да бъде разчистена и последната пътна отсечка към село Стражевци.
Няколко километра преди пътя за Воловарци, между селата Стремци и Рани лист е имало паднали дървета, които са затруднявали движението на МПС. След сигнал до Областния кризисен щаб те са отстранени с помощта на екипи на Горското, каза още кметът.
24rodopi.com

На снимките: Паднали стълбове край кирковското село Старово

hard admin

*

 

Top