8 роторни машини се включват в почистването на пътищата в общините, водите на „Кърджали” и „Студен кладенец” на 80 см от преливния ръб

До края на деня се очаква да бъде почистена цялата републиканска пътна мрежа в област Кърджали. 8 роторни машини действат в региона, като седем от тях са били изпратени от вътрешността на страната, обяви областният управител Илия Илиев. Веднага след това тежката техника ще бъде пренасочена в разчистването на общинските пътища. Той изрази надежда до няколко дни всички пътища в областта да бъдат проходими.
„Поискахме две верижни машини, доставиха ни десет, 2 са тежкотоварните коли. Общо раполагаме с 15 единици техника, доставена ни от София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, дори Търговище. Две тежки машини чакат сигнал от общините, за да доставят хранителни продукти и медикаменти“, заяви началникът на ОУ“Пожарна безопасност и защита на населението“ Христо Тодоров.
На 80 сантиметра от преливния ръб за язовирите „Кърджали“ и „Студен кладенец“, посочи Илия Илиев. По думите му, притокът на вода е по-малък от разхода. В момента се освобождава свободен обем. „Под наблюдение са всички водоеми от каскада „Арда“, допълни Илиев, който оглавява Кризисния щаб в областта.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top