8 спасителни операции: Изтеглят закъсали автомобили край Петлино и до яз. „Ст. кладенец“

22-ма огнеборци са се справили с 8 спасителни операции и 1 пожар през изтеклото денонощие. Два екипа са изтеглили закъсали автомобили в района на село Петлино и до язовир „Студен кладенец“, друг е освободил платното за движение за село Генерал Гешево от паднали дървета. Спасители от Кърджали са обезопасили провиснал кабел, а от Крумовград са съдействали на екипи на Електроразпределителното дружество за възстановяване на захранването в село Златолист. Спасителен екип от Подкова изтеглил затънала крава в дере в землището на село Островец.
Двама пожарникари от Джебел са загасили запален комин на жилищен блок в града. Сигналът за произшествието е подаден вчера в 16,50 часа. При пожара са били опушени около 3 кв. м стени на един от апартаментите.
Две са пътните произшествия вчера в Кърджали след отнето предимство. Един е пострадал леко. На ул.“Републиканска“ при излизане от паркинг автомобил „БМВ“, управляван от  В.Р./21/, ударил „Шевролет“, чийто водач бил прегледан в Центъра за спешна помощ и изписан. На кръстовището между улиците „Бистрица“ и „Дарец“ товарен „Мерцедес“ с водач И.К./33/ блъснал лек автомобил „БМВ“. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. На виновните са съставени актове.
Отпадна наложеното ограничение по пътя Кърджали-Асеновград през Паничково за автомобили до 10 тона без ремаркета и полуремаркета. Движението в този участък може да се извършва свободно.
Ограничения по отсечката Кърджали-Ардино-Смолян са наложени заради падналия сняг. По този маршрут могат да се движат коли до 10 тона без ремаркета и полуремаркета.
В момента работи снегопочистваща техника и в по-късните часове от деня ограниченията могат да отпаднат.
24rodopi.com
На снимката: Пътят Кърджали-Ардино-Смолян, 9.30 часа, 20 март
hard admin

*

 

Top