Автобусът на будителите тръгва в Кърджали

Автобус с портретите на народните будители Паисий Хилендарски, Климент Охридски, Христо Ботев, Добри Чинтулов, Свети Иван Рилски, Неофит Бозвели ще се движи три месеца в рамките на градския маршрут в Кърджали. Той бе изрисуван по случай Деня на народните будители – 1 ноември от ученици от ОУ „Христо Ботев” от кърджалийското село Миладиново. Децата организираха шоу-спектакъл пред автогара „21 век”.

Направена бе и презентация за будителите и на успехите на училището с ръководители Невин Мустафа и Несрин Расим. Организирана бе викторина на тема „Познавате ли народните будители?”.

Директорът на ОУ „Хр.Ботев” Байрам Юсеин сподели, че е традиция в учебното заведение да се отбелязват подобни идеи и прояви. Изнасянето на спектакъла в Кърджали е по повод юбилейното 90-годишно честване на празника на народните будители. „По този начин отдаваме нашата признателност към първоучителите, които посветиха живота си за издигане на духовността на българската нация”, заяви директорът на училището Байрам Юсеин.

Спектакълът бе организиран съвместно с Община Кърджали и с финансовата помощ на управителя на „Арпезос бус” Георги Георгиев.

Гюнер ШЮКРИ

hard admin

*

Top