Авторска пиеса на Езиковата с отличия на фестивал

Ботевци разказаха на сцена за грешката и прошката

 

Талантите от театралното студио при ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали приеха поредното предизвикателство и участваха в Националния кръг от Фестивала на авторска драматургия и театър на английски език. Той се проведе в София, а ботевци се включиха с изцяло авторски текст. Задачата им се усложняваше от факта, че трябваше да успеят да изградят сюжет, да развият събитията, да грабнат зрителите, да разгърнат богатството на езика си само в рамките на 20 минути. И те за пореден път доказаха таланта и креативността си. Участниците Евгени Хорочев, Александра Йовчева, Узай Кабакчъ, Даниел Кузмов, Николета Василева, Мариела Василева, Антония Панайотова и Златомира Петрова сами написаха текста на своята пиеса. За превода им помогнаха Петя Илиевска, Динко Георгиев – преподаватели по английски език и Майкъл Дийгън – доброволец по програма Фулбрайт, а за адаптацията му за сцена Атанас Атанасов – актъор в ДКТ „Д.Димов”.

Резултатът беше една силна, динамична пиеса за преходните и вечни неща в живота, за травмите и силата, с която ги преодоляваме, за грешките и прошката, за доброто, което го има във всеки един от нас – обикновени хора, злодеи, гении, престъпници.

Силната игра, прекрасният английски език и безспорният талант на младите театрали впечатли журито, в което имаше представители на МОНМ и Британски съвет – България и те отличиха представянето им със сертификати за „Най-оригинален драматичен текст” и за „Блестящо драматично изпълнение”.

hard admin

*

Top