Авторът на скандалната декларация за ген. Делов ще изнесе лекция в Кърджали

Изселническият лидер Зюрфедин Хаджъоглу, който подписа скандалната декларация против почетното звание на ген. Делов и заплаши съветниците от ДПС, че ще носят отговорност след време, ще изнесе лекция в Кърджали на тема „Изучаване на майчиния език в България”.
Той е един от лекторите на кръглата маса “Декларацията,  осъждаща Възродителния процес- една година по-късно”, организирана от Федерация „Справедливост – България”. Форумът се провежда днес в Кърджали.
Предвидени са приветствие от представител на Синята коалиция, вносител на Декларацията в Народното събрание, от Министерството на външните работи на Република България, както и приветствия от консула  на Република Турция в Пловдив   Шенер Джебеджи и от съветник на валията на Одрин Фахри Туна.

Другите доклади са: „Федерация “Справедливост- България” и усилията й за приемане на Декларацията, осъждаща асимилацията на българските мюсюлмани” – Сезгин Мюмюн; „Възродителните процеси в Родопите и днешната ситуация на помаците” – Магдалена Заимова; „Човешката трагедия- огромната несправедливост, извършена от един режим на Балканския полуостров през ХХ век” – Ахмед Юсеин; “Декларацията, осъждаща насилствената асимилация на мюсюлманите в България-спирачка или не пред процеса?” – Неджметин Хак; „Насилствената асимилация на помаците” – Салих Бозов.

hard admin

*

Top