Агитките вдигаха врява, кв. „Байкал” се уреди с нов асфалт и осветление

ГЕРБ е готова да намали субсидиите за партиите, заяви водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева по време на предизборния дебат на ТВ7 в града край Арда. Така тя отговори на възрастен мъж, който се почувствал обиден от изказването на бившия премиер Бойко Борисов, че пенсионерите са изяли резерва. А възрастна жена изпрати чрез Бареков маргаритка за Борисов, за да се знае, че и в Кърджали живеят нормални хора.
Най-доволни от двете предавания, в които основно агитките се надвикваха, са жителите на квартал „Байкал”. Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис обеща до Нова година да се подобрят битовите условия в квартала.
Темата за пенсиите предизвика бурни дебати в центъра на Кърджали. Гражданите признаха, че парите, които получават са далеч под прага за бедност, определен от държавата.
Своите мнения по темата изказаха водачът на листата на ГЕРБ Цвета Караянчева, водачът на листата на БСП Милко Багдасаров , вторият в листата на ДПС Ердинч Хайрулла, Мариян Якимов от РЗС, проф. Велислав Минеков от “България на гражданите”, Атанас Гавраилов от СДС и Антон Андонов от ВМРО.
Според Багдасаров, трябва да се развие бизнеса, като се стимулира облекченото кредитиране. Единственият начин да се вдигнат доходите, е като се развие икономиката, съгласи се и представителят на ДПС.
Не е логично министърът на културата Вежди Рашидов да затвори театъра, носещ името на неговата майка, казаха местните жители.
Местните настояха и за средства за довършване на разкопките на археологическия комплекс “Перперикон”.

Сред темите на дискусионното студио отново беше ОЦК “Кърджали” и какво се случва с хората, които загубиха работата си. Според местния синдикат почти всички те са още на улицата и техните семейства нямат средства да се издържат.

hard admin

*

Top