Адвокати: Само съдът може да накаже „В и К“, че мътната вода е развалила бойлера ви! Но трудно се доказва

„Само съдът може да се произнесе, че бойлерът ви, или пералнята, са повредени от мътната вода в Кърджали през последния месец и да накаже „В и К”, като водното дружество ви изплати остатъчната стойност на уреда по фактура. Много трудно обаче това ще се докаже в съда. Но друг механизъм за обезщетение няма. Предизборно партии също могат да купят бойлери на ощетени със субсидията, която получават от държавата, но това ще надмине всички популистични идеи в последните 25 години”, коментираха пред 24rodopi.com известни кърджалийски активисти.
Десетки вече се оплакват, че мътната вода е направила бойлерите им негодни за използване. Някои се оплакали дори в партийни централи. В БСП постъпили сигнали от граждани за повредени електроуреди – бойлери, перални, съдомиялни. „Трябва внимателно да анализираме пораженията и да видим какви механизми има за компенсиране на гражданите”, каза пред журналисти членът на Изпълнителното бюро на БСП Милко Багдасаров.
Както вече 24rodopi.com писа, на 23 юли висока приливна вълна на яз. „Боровица” предизвика авария в пречиствателната станция и в продължение на месец водата бе негодна за пиене, а в повечето дни и за миене.
В нито едно водно дружество в България няма фонд за покриване на щети при подобни ситуации.
24rodopi.com
Водата в Кърджали вече е годна за пиене – тук
hard admin

*

Top