Административният съд подхваща 5 дела за изборите

[i] * Спряно е решението на ОИК за съветниците в Ардино
* На прицел са и резултатите в Момчилград и Кърджали[/i]

Пет дела по жалби, оспорващи изборни резултати, започва Административният съд в Кърджали от понеделник. Жалбите оспорват вота за кметове в Ардино и Момчилград и за Общински съвети в двата града и Кърджали. В следващите дни опонентите имат основние и дали ще се стигне до касиране. Вече е спряно решението на Общинската избирателна комисия в Ардино за избор на съветници. Затова и новият кмет Ресми Мурад ще се закълне пред стария местен парламент.
Делото започва в 9 ч. на 12 ноември. То е по жалба на “Новото време”, която оспорва резултата от вота за общински кмет в Ардино. В същия час във вторник ще разглеждат жалбата на кандидат-кмета на Момчилград Сали Шабан, който не е съгласен с резултата от 28 октомври в общината.
На 15 ноември от 13 ч. административните съдии започват делото по жалба на Димитър Болярски. Съветникът от СДС в момчилградския местен парламент възропта срещу вота за ОбС в града. В петък Темида ще преглежда документите от вота за Общински съвет в Ардино. И тук жалбата е на партия “Новото време”.
Петата жалба е на кандидата за съветник от листата на Гражданско обединение “За Кърджали” Димо Бодуров, който оспорва резултата от вота за местен парламент. Вероятно негово дело ще се разглежда през по-следващата седмица.

автор: [b][i]Росен ДЕЯНОВ[/i][/b] в. Нов Живот

hard admin

*

Top