Административният съд ще чуе след 5 дни: Истината за мълчанието на съветниците за плана на Ада тепе

Административният съд в Кърджали даде ход на поредното дело за златото на Ада тепе. В този случай обаче, „Болкан минерал енд майнинг” вкара юристите на Община Крумовград в съдебната зала заради забавяне на решение на Общинския съвет относно Подробния устройствен план (ПУП) на находището. Адвокатите на фирмата представиха в съда всички преписки, касаещи обявяването и одобряването на техническото задание на обекта, като всички доказателства бяха приети от магистратите. Според „Болкан”, на 20 декември 2012 година кметът на Крумовград е предложил на Общинския съвет да вземе решение за ПУП. Съветниците обаче не са се произнесли в законоустановения срок, като според адвокатите на фирмата това е мълчалив отказ на Общинския съвет.
Юрисконсултът на Общината заяви, че в подготвено становище ще представи доказателства, че Общинският съвет не е извършил нарушение в случая, а просто не се е произнесъл по предложението на градоначалника.
Съдът постанови 5-дневен срок на двете страни да подготвят своите становища, като след това ще се произнесе в законовия срок.
Припомняме, че окончателно „Болкан” започва разработване на златното находище край Крумовград. Това стана ясно след решение отпреди седмици на Върховния касационен съд.
hard admin

*

Top