Адреналин и много бензин край Арда! Задава се „Кърджали 4х4 – оффроуд празник“

Всички маниаци и състезатели, предпочитащи черните пътища и високия адреналин, ще си дадат среща в Кърджали – от 4 до 6 април.
Събитието е  „Кърджали 4х4 – оффроуд празник”  – традиционното откриване на оффроуд сезона.
Домакин и съорганизатор е Община Кърджали, а основните лица, замесени в организацията са кърджалийските клубове „Kinex Off-Road” и „Крос Клуб Кърджали” със съдействието на опитния ни състезател Тодор Христов.
В изданието през тази година организаторите ще се опитат да надминат рекорда от 2012 година и да съберат над 150 участника в различните класове.
Лично кметът на Кърджали инж. Хасан Азис ще се включи в състезанието с ATV, след като през 2011-а дебютира в оффроуда с джип на провелото се тогава международно състезание „Балкан Маратон Рали”.
Предвидените три състезания за ATV/MOTO, рали-рейд и трофи са първи кръгове от националните шампионати на България, но това не пречи на силния интерес от Балканите – записани са екипажи от Гърция, Турция, Македония и Сърбия.
Разбира се, помислено е и за фенове и любители, които ще могат да вземат участие с неподготвени и серийни машини, като техния маршрут преминава през живописни местности и ще могат да усетят тръпката от близо.
За публиката и през трите дни има интересни занимания – тест драйв на модели 4х4 на Hyundai, представяне на новото ATV Can-Am 6х6 от   “Zundert Extreme”, среща с българските участници от световните надпревари Rainforest Challenge и рали Dakar 2014, представяне на изложбата на Атанас Марков и ÄutoBild – „9000 км. с Hyundai на рали Дакар”.
За още по-запалените фенове ще се организират изложения на офроуд екипировка и най-новите постижения в офроуда, както и най-новите машини подготвени за свободното време, лов или забавления.
Записвания и повече информация можете да намерите на официалната страница www.riskgabrovo.com
hard admin

*

Top