Азия отваря огромен пазар за „златния” тютюн „Крумовград”?

Ръст от 150% в търсенето в Далечния изток
Пазарът на Азия може да се отвори за българския тютюн от сорт „Крумовград”. В страни от Далечния изток показателите бележат ръст до 150% в търсенето и производството на тютюневи изделия. Тези данни бяха изнесени от Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България (НКТБ) на среща със земеделския министър Десислава Танева. От съсловната организация посочиха още, че държавата може да осъществи срещи на високо ниво с няколко страни, които търсят подобен вид стока за задоволяване на потребностите им.
На срещата бе повдигнат и въпросът за облагане на средствата за референтния период. Министър Танева обясни, че се води диалог с Министерство на финансите и ще бъде намерен най-добрия вариант, които да удовлетворява максимално производителите, от най-малкия до най-големия.
„Национална конфедерация на тютюнопроизводителите в България” направи всички възможно по-широк периметър от ощетени производители да получат средствата, предвидени в рамката от 105 милиона лева. Така от 1209 бенефициента точно 838 ще получат до средата на май средствата си. Останалите не са попълнили коректно графата, по която да вземат част от общата сума от националните доплащания.
Има фрапантни случаи да се очертават зони в гробища, гора, стадион, язовир или пропаднала стопанска сграда. Използвана е системата за идентификация на земеделските парцели. В резултат, на която бе установено, че останалите близо 400 производители на тютюн няма да получат подпомагане, защото са декларирали неземеделски площи. Плащанията на всички 838 изрядни тютюнопроизводители ще бъдат изплатени от Държавен фонд „Земеделие” през следващия месец”, допълниха от Конфедерацията на тютюнопроизводителите.
24rodopi.com
hard admin

*

Top