Айджан Ахмед, Йордан Стефанов и Васил Костов – на тест за директор на фонд „Земеделие“

Айджан Ахмед, Йордан Стефанов и Васил Костов ще се явят на тест за шефското място Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие”. Това ще стане на 18 февруари в София. Двамата с най-добри показатели ще бъдат допуснати на интервю.
Както първи 24rodopi.com писа, фаворит за директорското място е Айджан Юсеин Ахмед. Той е работил над 7 години в системата на земеделието, но при управлението на ГЕРБ бил принуден да напусна и да премине в частния бизнес. За кратко пребивавал и в Германия.
62-годишният Стефанов има дълъг стаж в банковата сфера. Васил Костов също е работил дълги години в земеделски институции. Той беше досегашен шеф на фонд „Земеделие”.
Новият директор ще получава 1 000 лева основна заплата.
Директорът на фонда в Кърджали изпълнява дейности, свързани с административно – стопанското управление и контрол на Областната дирекция. Организира, координира и контролира цялостната дейност по предоставяне на информация за дейността на фонда, условията, критериите, изискванията и документите, необходими за финансово подпомагане на земеделските производители в региона.
Новият директор трябва да е магистър и да има 7 години професионален опит. Предпочитаните специалности, по която трябва да е придобито образованието (една от изброените) са право, икономика и технически науки.
hard admin

*

Top