Айджан Ахмед – шеф на фонд „Земеделие“!?

Силвия Хаджимехмед ще бъде №2 в дирекцията
 
Айджан Ахмед е фаворит за шефското място в областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие”, разкриха за 24rodopi.com запознати с кадровите промени в аграрната институция.
Вече стартира процедурата за смяна на досегашния шеф на фонда в Кърджали Васил Костов. До вчера се приемаха документи за кандидат-директори. Новият шеф, който ще получава основна заплата в размер на 1 000 лева, ще бъде обявен след провеждане на конкурс.
Директорът на фонда в Кърджали изпълнява дейности, свързани с административно – стопанското управление и контрол на областната дирекция. Организира, координира и контролира цялостната дейност по предоставяне на информация за дейността на фонда, условията, критериите, изискванията и документите, необходими за финансово подпомагане на земеделските производители в региона.
Новият директор трябва да е магистър и да има 7 години професионален опит. Предпочитаните специалности, по която трябва да е придобито образованието (една от изброените) са право, икономика и технически науки.
Кандидатите ще решават тест, като получилите най-добри оценки ще бъдат допуснати на интервю.
Земеделският специалист Айджан Ахмед, който бе освободен от работа по времето на ГЕРБ, бе одобрен още през есента на м. г. за шеф на фонда. Другият сериозен кандидат е 62-годишният Йордан Стефанов.
Очаква се Силвия Хаджимехмед да бъде назначена за зам.-директор на фонд „Земеделие” в Кърджали.
hard admin

*

Top