Айдън Ахмед имал 1 500 000 км пробег, най-злощастният участък бил Ягодина – Калотина

Загиналият в Сърбия Айдън Ахмед е имал около 1 500 000 км пробег като шофьор из пътищата на Европа, но най-злощастният за него участък бил Ягодина – Ниш – Калотина. Два инцидента имал Ахмед по това трасе, като третият се оказал фатален.
35-годишният Айдън Мехмед загина при катастрофа на магистралата край град Алексинац в Сърбия миналата сряда. Според местната полиция катастрофата е станала след като управляваният от Айдън микробус е излязъл от пътя. При пътния инцидент са ранени още трима. 48-годишната Гюлшен А. е тежко пострадала, а с леки нарянавания са 39-годишния Ахмед И. и 25-годишния Фикрет А.
„От 15 години е по пътищата на Европа. Тръгна на гурбет веднага след училище. Пропътувал е около 1 500 000 километра из пътищата на Европа. Загина на път, за който казваше, че там няма късмет. Това е отсечката от Ягодина през Ниш за Калотина. Веднъж спука гума е едва овладя „Фолксваген”-а.  Другият инцидент беше с двигателя, който изхвърляше масло. Карахме, докато спря колата. Тогава хванахме един камион, върху чиято каросерия качихме микробуса. Айдън остана в него заедно с хората. На ГКПП „Калотина” с бутане влязохме в България, а в това време от Чорбаджийско вече бяха дошли най-добрите майстори “, разказа за „24х7 Родопи” кърджалиец, който е пътувал над 10 пъти с микробуса на Айдън Ахмед между Кърджали и Белгия.
 
hard admin

*

Top