Айдън краваря пита премиера: Защо ми крадат животните?

Другите фермери: Защо млякото е 40 стотинки? Защо не ни избавят от вълците?

 

Животновъдите в Източните Родопи благодариха на премиера Бойко Борисов за финансовото подпомагане на стопанствата им след снежния ад през март. Това се случи по време на срещата на Борисов с фермерите в село Чифлик. Борисов припомни както мерките след снежния ад, така и обезщетенията за епидемията от “син език”.
„Защо ми крадат животните, а никой не реагира?”, с този въпрос към министър-председателя се обърна най-известният жалбоподател сред фермерите в България Айдън Алиосман Юсеин от село Петлино. Както първи 24rodopi.com писа, Айдън Краваря и съпругата му Зекие са завели 43 дела срещу различни институции в последните две години.
„Всяка година ми крадат по 4-5 крави”, каза Айдън. Наложи се премиерът да включи в разговора шефа на кърджалийската полиция Венцислав Момчилов, който показа, че е запознат с проблемите на Айдън, но отбеляза, че много от жалбите били неоснователни.
Животновъд от Крумовградско пък повдигна въпроса за вълците, които нападат стадата. „Защо млякото се изкупува за 40 стотинки”, попита друг фермер. Ниската изкупна цена обричала на фалит животновъдите.
„Когато има добре работещи екипи, работим добре”, каза по-рано днес министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на новопостроена пречиствателна станция в Свиленград, по проект „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в гр. Свиленград“. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“, а безвъзмездната финансова помощ възлиза на 46 463 012 лв.
24rodopi.com
На снимките:
Премиерът разговаря с животновъди в Чифлик;
Борисов и министрите Танева и Московски по-рано днес откриха пречиствателната станция в Свиленград;
Айдън Краваря
Очаквайте подробности
hard admin

*

Top