Айхан Ъшък: Започнах с един микробус, сега имам 25 буса и 10 лимузини

37-годишният Айхан Ъшък от Кърджали се е установил в Бурса през 1989 г., по време на т.нар. голяма изселническа вълна. Тогава бил на 13 г., сега е вече милионер. Натрупал е състояние от пътнически превози.
“Започнах само с един микробус. Първоначално бях в градския транспорт, после карах работници във фабрика”, връща се назад мъжът. Той притежава 25 возила и 10 лимузини. Дава хляб на 30 шофьори и работи наравно с тях. Изпълняват курсове с руснаци и украинци от летището в Истанбул до различни точки в Турция.
Една от дестинациите е зимният курорт Улудаг, който се намира над Бурса. “Съдружникът ми също е изселник от Кърджали, знаем се от войнишките години. На ден имаме по 15 микробуса с туристи. Когато дойде сезонът, не слизам от колата”, обяснява Айхан.
По думите му бизнес в Турция се прави по-лесно, отколкото в България, тъй като не връзките, а търговете там били решаващи.
Заради конкурентни оферти Ъшък печели поръчки и си осигурил охолен живот. Семейният му дом е в баровския квартал “Кестел”.
“Много обичам България. На месец прескачам по 3-4 пъти. Със съпругата ми, която също е от Кърджали, ходим от другата страна на границата дори само за една вечеря. Синовете ми, които са на 6 и 9 г., цяло лято са при дядо си и баба си в Родопите”, посочва Айхан.
„24 часа”, снимка: Архив на Айхан Ъшък
hard admin

*

Top