Акиф Акиф в Бурса: Правителството, което подаде оставка, мачкаше мюсюлманите в България, като получаваше подкрепа от среди в Анкара!

Правителството, което подаде оставка, мачкаше мюсюлманите в България, като получаваше подкрепа от среди в Анкара. С тези укорителни думи се обърнал кметът на Момчилград Акиф Акиф към депутата от управляващата партия в Турция  Мустафа Йозтюрк по време на вечеря в Бурса, дадена от сдружението на момчилградчани в тримилионния град, съобщиха от местния всекидневник „Олай”.
„Защо когато България ставаше член на Европейския съюз подписахте, че мюсюлманите нямат проблеми? Защо не използвате турския език?”, контрирал депутатът от Партията на справедливостта и развитието на Реджеб Тайип Ердоган.
Депутати от опозицията в Меджлиса пък са подкрепили изявлението на Акиф Акиф.
Двете най-големи федерации в Турция – „Балгьоч” и „Балкан Румели”, ще работят за ДПС на предстоящите парламентарни избори, декларираха лидерите им доц. д-р Юксел Йозкан и Турхан Генчоглу.
„Нашият проблем не се казва Ахмед Доган, Лютви Местан или Касим Дал. Ние искаме българските турци да живеят добре, да са единни. Да не се налага да бягат на хиляди километри на Запад заради немотията в родните им места, а да живеят щастливи със семействата си, там където са родени. ДПС получава пълно подкрепа от „Балгьоч”, заявил доц. д-р Йозкан.
На снимката: Тържествената вечеря в Бурса

—————————————————————–
Разберете дали ви изневеряват!

hard admin

*

Top