Акиф Акиф: Инвестирайте в производство и земеделие, Община Момчилград предоставя земи за 10 години

Кметът на Момчилград Акиф Акиф предложи помощ на земеделци и момчилградчани, които искат да стартират производствен бизнес, за да получат европейско финансиране и да открият нови работни места на среща в залата на общинската администрация днес.
„Наистина е трудно, независимо дали инвестицията е в размер на 500 лв., на 5 хиляди лева или на 50 хиляди лева. Винаги се иска много кураж и има риск. Но трябва да направим първите стъпки – да развиваме бизнес в Момчилград, да започнем с 3 – 5 работни места в производството, в земеделието. Очакваме вашите идеи, за да ви насочим към възможности за финансиране, за да ви помогне общината при подготовката на проектите”, заяви кметът на общината.
Той предложи на момчилградчани информация за възможностите по оперативните програми, Програмата за развитие на селските райони и за кредитиране чрез инициативата „Джереми”.
Община Момчилград може да съдейства на бизнеса като предостави земеделска земя за 10 години, индустриални терени, максимално бързо одобряване на ПУП и на инвестиционни проекти.
hard admin

*

Top