Акиф Акиф и Карел ван Кестерен поведоха колоната в „Момчилград на колела”

Холандският посланик Карел ван Кестерен и кметът на Момчилград Акиф Акиф наградиха децата – първенци в състезанието „Момчилград на колела”. То се проведе във вторник в градския парк при наистина голям интерес. Надпреварата събра 50 деца от 12 до 18 години.

Първите места в двете възрастови групи спечелиха Гюрай Тахир и Ерсин Мустафа и бяха наградени с велосипеди. На второ място се класираха Енис Исмаил и Бехти Чауш, трети станаха Красимир Иванчев и Крисиян Севдалинов. Парични награди и топки заслужиха другите отличници в състезанието.  

Малко преди това кметът на общината и дипломатът поведоха велоколона в Момчилград. Обиколката „Момчилград на колела” е част от българо-холандската инициатива „Всички на колела” за популяризиране на велосипедния транспорт в България. Също в рамките на инициативата в Момчилград бяха открити две стойки за велосипеди – в центъра на града, близо до кафене „Лъки” и до сградата на общината, които могат да ползват всички любители на велосипеда.

„Всички на колела” е финансирана от Холандското посолство в България. По нея работят Сдружение Велоеволюция и Taofes, консултанска компания по околна среда. Партньори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия в София и Холандското велосипедно общество.

hard admin

*

Top