Акиф Акиф: Над 100 000 туристи на година идват в Кърджалийско, но остават само за 2 дни! Себихан Мехмед: Имаме природа, но не можем да я рекламираме!

„Над 100 хил. туристи посещават Кържалийския регион през последните години. Проблемът обаче е в краткия  престой на туристите, повечето от тях идват най-много за 2 дни”, заяви кметът на Момчилград Акиф Акиф при представянето на проекта „Източният свят на Родопа планина”. Според него общините, туроператорите и хотелиерите трябва да впрегнат сили, за да предложат атрактивни туристически пакети за привличането на повече гости.

„Има още много път да извървим докато отговорим на изискванията на клиентите. Можем да се поучим от съседни държави, в които този бизнес процъфтява. През последните няколко години се увеличи капацитета на хотелската база. При нас излизат разрешения за строеж на нови хотели. Добър знак дават и младите хора, които искат да се занимават с този бизнес, каза още  Акиф.
 „Идеята да кандидатстваме по този проект беше да си вземем поуки от грешките. Имаме природа, култура, история, с които можем да се гордеем, но за съжаление не можем да ги рекламираме добре, за да привлечем туристите”, каза кметът на община Крумовград Себихан Мехмед. Тя посочи  забележителностите в района, сред които е природозащитният център в резервата „Студен кладенец” и Ада тепе.
Свои виждания за бъдещето на туризма в Източните Родопи представиха кметът на Кирково Сали Рамадан, зам.-кметът на Кърджали Елисавета Кехайова и други.
hard admin

*

Top