Акиф Акиф с приз за ефективно усвояване на еврофондовете

Община Момчилград получи приз за ефективно усвояване на еврофондовете за изминалия програмен период 2007 – 2013 от телевизия „Европа”. Почетният плакет бе връчен на кмета Акиф Акиф. От екипа на телевизията съобщиха, че община Момчилград заема престижно място сред българските общини в усвояването на европейски средства и добро управление в полза на гражданите.
„Признанието за Общината е благодарение на всички управници и експерти, допринесли от идеята до реализацията на всеки един европейски проект през изминалия програмен период. Тези средства са ясен знак, че можем да осигурим по-добро бъдеще на нашите деца. За нас от значение е всеки приключен проект за развитието на Община Момчилград и подобряването на жизнения стандарт на хората”, каза кметът Акиф Акиф.
Сред реализираните проекти е този за енергийна ефективност на три общински училища. С европейски средства са санирани почти всички детски градини в общинския център. Изграден е модерен социален център, където ще бъдат настанени 12 деца и младежи с увреждания. По Програмата за развитие на селските райони са рехабилитирани над 24 км пътища от общинската пътна мрежа. След реализиран проект общинската болница „Д-р Сергей Ростовцев” вече предлага по-качествено обслужване.
Най-мащабният проект, който трябва да приключи до броени дни, е свързан с реконструкция, модернизация и доизграждане на ВиК-мрежата и строителство на градска пречиствателна станция за отпадъчни води.
През следващата година се очаква спортната зала „Родопи” да бъде завършена окончателно. Реконструкцията на съоръжението е част от проекта „Подобряване на центрове за спорт и свободно време в Община Момчилград”. В изпълнението му е заложено още цялостна реконструкция на стадион „Родопи”, както и изграждане на седем спортни площадки в общинския център и в селата.
С реализирането на проекта за изграждане на пътна връзка за ГКПП „Маказа”. След приключването му местната власт се надява да отключи своите врати за нови инвестиции от Гърция.
Отличията се присъждат на кметове на общини от цялата страна за четиринадесети пореден път. В края на годината телевизията ще заснеме специален филм за всички общини-отличници, намерили място в престижната класация=
24rodopi.com
hard admin

*

Top