Ако БСП спечели изборите, Димчо Михалевски става министър на строителството

Бившият президент Георги Първанов няма никакво съмнение, че БСП ще спечели следващите избори, и призова левицата още отсега да каже кои ще са министрите в бъдещото правителство. Пред ТВ7 той обясни, че следващото правителство ще е коалиционно и това ще е основният проблем. Първанов смята, че дори двойна коалиция няма да осигури нужните за стабилно управление 130-140 народни представители и ще трябва да се направи тройна коалиция. Според него единствени невъзможни коалиционни партньори на БСП са ГЕРБ и Иван Костов.

Първанов смята, че ако левицата обяви още отсега премиера и министрите си, ще може да спечели допълнителни гласове, особено ако сред тях има безспорни авторитети.

Бившият президент беше категоричен, че резултатите от референдума са катастрофални за Борисов и ако той е “мъжкар” , би трябвало да си подаде оставката.

Според източници от „Позитано” 20, почти сигурно е, че кърджалиецът Димчо Михалевски ще е следващият министър на строителството, ако БСП сформира правителство. Михалевски беше заместник в МРРБ по времето на Тройната коалиция.

Днес е от най-доверените хора на Сергей Станишев.

hard admin

*

Top