Активът на ДПС пред Местан: ГЕРБ уволнява наред, хората бягат от Източните Родопи

Партия ГЕРБ е виновна за обезлюдяването на 7-те кърджалийски общини. Това заявиха на срещата си с Лютви Местан и заместниците му активистите на ДПС в Източните Родопи.

Както вече 24rodopi писа, срещата се състоя в неделя в Дома на културата в Кърджали, а след нея Местан поиска предсрочни парламентарни избори през април.

Безпринципни били уволненията на ГЕРБ в държавните администрации, а високата безработица предизвиквала нови гурбетчийски потоци на Запад и районът се обезлюдявал.

Местан получи списък с уволнени държавни в Ардино, Джебел, Момчилград и Черноочене.

„Управляващите прилагат агресивна и силова политика, уволнявайки директори, учители, даже и прислужници и назначавайки на техни места свои кадри”, твърди общинският лидер на Джебел Хюсеин Мустафа.

„Подобни уволнения заради политическата принадлежност на чиновници има и в Черноочене. Служители на горското стопанство са уволнявани или неведнъж заплашвани с уволнения”, посочва Бедрие Газиюмер, която е общински лидер на ДПС в Черноочене.

„Общината постоянно е тормозена от жалби и сигнали срещу служители на администрацията”, твърди Шинаси Сюлейман, председател на Общинския съвет в Кирково.

hard admin

*

Top