Акушерка с 35-годишен стаж почерпи екипа в ардинското АГО за Бабинден

Колективът на Акушеро-гинекологичното отделение (АГО) на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино отбеляза днес своя професионален празник – Деня на родилната помощ, наричан още Бабинден. През целия ден лекарите и акушерките от родилното отделение приемаха поздравления от своите колеги в лечебното заведение и от благодарни пациентки. Работещите в ардинското родилно отделение благодарят на всички жени, които са се доверили на техния професионалиъм през годините.
На празничня ден Дурдане Бекир почерпи персонала на отделението
по повод пенсионирането си. Тя има над 35 години трудов стаж в родилното отделение като санитарка. „На връх Бабинден реших да събера на празнична трапеза, отрупана с вкусни домашно приготвени специалитети – къпана баница и баклава. Не знам как изминаха тези години. Признателна съм на целия колектив, бяхме като едно семейство”, сподели Дурдане Бекир.
От името на екипа д-р Мария Терзиева, началник в АГО поздрави леля Дурдане по случай излизането й в пенсия. Пожела й да бъде жива и здрава и да се радва на внуците и правнуците си.
Поради това, че повечето акушерки са от смолянското село Баните, екипът на отделението ще отбележи своя празник тази вечер в курортното селище.
Гюнер Шюкри
hard admin

*

Top