Акцията по празниците: Иззеха 4 880 къса цигари без бандерол, 200 кила месо „без произход”

4 880 къса цигари без акцизен бандерол и 200 кг месо без документи за произход са били иззети при специализирана операция на територията на областта, съобщиха от полицията. 3600 къса цигари са били открити в “Мерцедес”, управляван от Е.М.(40). Автомобилът бил проверен на разклона за село Калинка. Шофьорът е задържан в полицейското управление за срок до 24 часа. Работата по случая продължава. 1000 къса цигари са били иззети от “Фолксваген”, управляван от А.С.(30) при проверка, извършена от служители на Икономическа полиция. Полицаи от Крумовград намерили 280 къса цигари в багажа на Е.Ю.(36). Също в Крумовград при проверка на търговски обект били открити 200 кг месо без документи за произход. Стоките са иззети. Работата по случаите продължава.
24rodopi.com
85 нарушения от 221 водачи
221 автомобила били проверени в специализирана операция на територията на областта, съобщиха от полицията. Целта на акцията е била за предотвратяването на условия за тежки пътнотранспортни произшествия. За констатираните 85 нарушения са съставени 42 акта и 43 фиша по Закона за движение по пътищата.
31-годишен потроши от бой съселянин
 При свада в село Вишеград пострадал 29-годишен, съобщиха от полицията. Скандалът избухнал между него и А.С.(31) около 18 часа в понеделник. При сбиването на по-младия били счупени крак и ръка. Извършителят на деянието е задържан в полицейското управление. Работата по изясняване на случая продължава.
Водач с 1,51 промила нощува в ареста
Незабавно производство срещу А.В.(20) е образувано в РУ-Кърджали. Мъжът се движил с “Фолксваген” и бил спрян за проверка в неделя около 4,30 часа на ул.”Първи май” в областния център, съобщиха от полицията. Тестът за алкохол отчел 1,51 промила. Водачът е задържан в полицейското управление за срок до 24 часа.
hard admin

*

Top