Акция „Кой извърши банков обир №2 в Кърджали“ продължава с издирване на „съмнителни” по уличките

Полицейски бусове продължават да стоят пред обрания клон на банка в центъра на Кърджали. Един от тях е на подвижната криминалистична лаборатория. В района е засилено полицейското присъствие. Униформени служители могат да се забележат дори и по малките улички в централната част на града.
Всякакви слухове вървят за въоръжение грабеж. Твърди се, че в болница са приети банкови служители. Наша проверка установи, че това не е така.
Други пък твърдят, че бандитите избягали с лек автомобил с бургаска регистрация по еднопосочната улица „Екзарх Йосиф”, която е зад сградата на Общинската и  Областна администрации. Почти всеки ден гости на града се опитват да минат по нея. „Това е или глупава версия, или бандитите са глупави. Един обир се планира и никога бягащите не тръгват в насрещното движение”, поясниха полицаи.
Това е вторият банков обир в Кърджали в последните 20 години.  През 1999 г. бяха откраднати към 40 000 лева от инкасо автомобил на СиБанк, пренасящ заплатите на големите предприятия Оловно-цинков комбинат и “Бентонит”. Случаят обаче остана неразкрит.
hard admin

*

Top