„Алтай“: Протестът срещу винетките ще е масов, включват се и други НПО!

Много хора се очаква да се включат в протеста в Кърджали срещу увеличението на цените на винетните стикери. Това обявиха от сдружение „Алтай” за . Още три неправителствени организации са потърсили контакт с инициаторите и са поискали да вземат участие в „шествието на недоволството”, което се отлага за другата седмица.
Както вече писахме, от „Алтай” обявиха, че планираният протест ще се проведе тази седмица. „Отложихме датата заради желанието и на други организации да участват. Предстои да се срещнем с техни представители и да координираме действията си. Потърсиха ни и много граждани, които също искат да се включат. Най-вероятно протестът ще се състои следващата седмица”, допълниха от „Алтай”.
Припомняме, че от сдружението планират протестът да започне пред сградата на Областна администрация, след което шествието да премине по централния булевард „България”, като е предвидено и блокиране на кръговото кръстовище пред автогарата в Кърджали.
„Няма никаква логика в 50-процентовия скок на цените, при положение, че републиканската пътна мрежа в област Кърджали е в окаяно състояние. Най-големи рискове за шофьорите крият некачествените републикански пътища в общините Кирково, Джебел, Ардино и Крумовград”, мотивираха бъдещите си протестни действия от сдружение „Алтай”.
hard admin

*

Top