Ами ако на 16 август – петък, подкрепящите актуализацията на бюджета са повече от противниците й

Ако някой си мисли, че протестите пред Народното събрание, пред сградата на Министерския съвет, пред пилоните на НДК, пред къщата на Бойко Борисов в Банкя са на 100 % спонтанни, той не живее в България. По му приляга да бъде гражданин на Гърция.
Да, ама ако пък се е заразил дори на 30 % с гръцката борбеност, когато иде реч за социални прави, то той трябва в утрото на 17 август да отиде пред българския парламент и да подкрепи правителството на Пламен Орешарски. И да държи лозунг в подкрепа на актуализация на бюджета.
В петък мнозинството в парламента ще каже „Не” на ветото на президента Росен Плевнелиев.
И не защото държавният глава им развали рахата на морето – народните избраници ще си получат парите за пътуването от морето до столицата.
И не защото „назначеният от Бойко Борисов за президент” играе роля в политическата пиеса на ГЕРБ – анонсът на БСП и ДПС, че Плевнелиев е против социалните стъпки на кабинета „Орешарски” е по-смилаем от мнозинството българи.
А защото без този 1 милиард лева означава да продължи времето на Симеон Дянков – „замразяване на доходи и пенсии”;  рекет на НАП, Инспекция по труда и другите държавни структури върху бизнеса; иронията на западните медии, че най-бедните в Европа спазват най-стриктна финансова дисциплина; присмеха на гърците, че „българите мизерстват нечовешки сега, за да не плащат заеми внуците и правнуците им”…
Логично е на 16 август – петък, пред Народното събрание да има и втори протест. На тези, които не искат да се връщат годините на лошия експеримент на лицето Симеон Дянков.
И ако приемем, че утре ще има два митинга и че и двата са платени, то тези с хонорари „Анти Орешарски” не трябва да надигат глас срещу актуализацията, а да наблягат на кадровите промени, в които има резон за протести (за Делян Пеевски, за министъра, който източвал социалните фондове на Франция барабар с ромите, за парашутистите по места и т . н.).
А най-интересното ще е, ако подкрепящите правителството са повече от другите.
 
24rodopi

—————————————————————–
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж

hard admin

*

Top