Ангелина и Теодора от Кирково първи на плажен волейбол

Гюнер ШЮКРИ

Ангелина Чакърова и Теодора Филипова от СОУ „Отец Паисий” – Кирково станаха победители в турнира по плажен волейбол в Ардино. Надпреварата се проведе на игрището на стадион „Юнак” в рамките на есенните културни празници в

града под Белите брези. Двойката от Кирково спечели с 2:0 (21:15, 21:18) зрелищния финал срещу Теодора Стоянова и Натали Стефанова от СОУ „П.Р.Славейков”-Кърджали. Шампионите показаха борбеност и заслужено се класираха на първо място. Те са участници на завършилото през август в Кърджали Балканско първенство по плажен волейбол до 15 години.

На трета и четвърта позиция останаха двойките Джейда Караибрям и Бурчин Ахмед от от СОУ „В.Левски” – Ардино и Галина Карабашева и Дима Василева от СОУ „П.Р.Славейков”.
Във възрастовата група над 15 години за втора поредна година шампиони станаха Елиф Йълдъз и Джанан Мехмед от Ардино. В битка за първото място те победиха категорично с 2:0 (21:13, 21:16) другата двойка от Ардино Сейнур Алиева и Айсен Енвер.

Призьорите бяха наградени от кмета на община Ардино Ресми Мурад и зам.-председателя на общинския съвет Мюмюн Джила с парични награди и спортни екипи, осигурени лично от президента на СКВ „Алада” Месут Хайрулов.

Треньорът на кърджалийските волейболистки Елин Карабашев сподели, че е станал хубав турнир. „Организацията бе перфектна. Получиха се оспорвани срещи между момичетата. Надявам се надпреварата да стане традиционна”, заяви Карабашев.
24rodopi.com
hard admin

*

Top