Анкара подава ръка на ДПС? Турски дипломат пак на гости в Кърджали, препоръча радио и телевизия за българските турци

Турски дипломат се появи на мероприятие на ДПС в Кърджали и опроверга твърденията, че официална Анкара ще работи за в бъдеще само с представители на партията на Касим Дал.
Ще припомним, че в последните два месеца имаше случаи, когато турски дипломати отказваха срещи и разговори с представители на ДПС. Активисти на Народната партия „Свобода и достойнство” пък открито твърдяха, че за в бъдеще турските инвестиции ще минават през новата партия.
Генералният консул на Турция в Пловдив Шенер Джебеджи гостува в Кърджали за мероприятие на един от трите регионални сайтове на турски език, който през годините се финансира от ДПС. Дипломатът разговаря и с кмета на Кърджали инж. Хасан Азис. В Кърджали Джебеджи заяви, че турският етнос у нас се нуждае и от радио и телевизия. „Надявам се тези пропуски заедно да преодолеем в бъдеще, защото медията е един от показателите, че в България живеят стотици хиляди турци”, каза още Джебеджи.
 
На снимката: Председателят на Висшия духовен съвет на мюсюлманите Шабанали Ахмед, консул Джебеджи и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис отново заедно в Кърджали
hard admin

*

Top