Ардино предлага Дяволския мост и коктейл за 250 туристки

Община Ардино също е домакин на 53-ият Национален туристически поход на жените, организиран от Българска федерация по туризъм, Община Кърджали и Туристическо дружество – „Кърджали”. 250 участнички в похода ще изразят своята солидарност с жените от цял свят в борбата за мир, социален прогрес и демокрация.

В събота те ще посетят археологическите забележителности в региона като тракийското светилище „Орловите скали” и символа на Ардино – Дяволският мост. От 18 часа в салона на читалище „Родопска искра” ще се проведе концертна програма с участието на колективи от духовното средище и участничките в похода. Специално за гостите ще бъде организиран коктейл. Кратко приветствие към дамите ще направи кметът на общината Ресми Мурад.

Националният поход на жените се провежда в чест на 3-ти Март – 135 години от Освобождението на България от османско иго, 8-ми Март – Международния ден на жената. Той има за цел да въздейства благотворно върху здравето на участничките в похода, да придобият навици за природосъобразен начин на живот, да популяризира туризма сред жените, като начин за активен отдих и да се покрият изискванията по НСК за разрядите по туризъм.

Гюнер ШЮКРИ

Снимка: Нурикян Мехмедали

hard admin

*

Top