Ардино събира тенисисти от Балканите в памет на Джофи

Гюнер ШЮКРИ
От 21 до 24 август Ардино под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад
ще посрещне тенисисти от Гърция, Турция, Сърбия, Молдова и България, когато ще се проведе 12-тото издание на Международния турнир по тенис на маса за юноши и девойки до 15 години в памет на именития състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи.
Освен гостите от няколко балкански страни в турнира от България ще се включат състави от Момчилград, Димитровград, Две могили (Русенско), Горна Оряховица и др. Спортната проява е част от годишния спортен календар на Българската федерация по тенис на маса /БФТМ/.
Началото на тениса в Ардино се поставя през 1965 г. Най-успешните години в историята на Спортен клуб „Юнак” са в периода 1972 – 1976 г., когато се състезава Дургут Адемов – Джофи. Той е роден през 1955 г. в Ардино. Започва да тренира тенис на маса на 12 години.
Джофи участва на почти всички републикански първенства. Първенец при юношите на двойки през 1973 г. с партньора си Джеват Хасанов – Джоси. На следващата година печели злато отборно и индивидуално при юноши-старша възраст.
Играе в множество турнири в бивша Югославия, Унгария, Румъния. През 1992 година ръководството на клуба в Ардино учредява турнир в негова памет.
24rodopi.com
hard admin

*

Top