Ардино черпи опит от Сардиния

Гюнер ШЮКРИ
За втори път на работно посещение в община Ардино бе Франко Бранка, управител на
ИМА Консултинг от италианския остров Сардиния. Той бе приет от Изет Шабан, председател на Управителния съвет на „Местната инициативна група” (МИГ) в Ардино.
Заедно с кмета на общината Ресми Мурад и членове на УС на МИГ бяха обсъдени възможностите за разработване на съвместни проекти за трансгранично сътрудничество, които да подобрят живота на хората в селските райони и да задържат младото поколение в региона. И двете страни смятат, че имат полза от съвместно сътрудничество и изразиха убеденост, че то трябва да продължи.
По време на визитата си италианският гост посети Туристическият комплекс „Белите брези”, уникалната забележителност и символ на община Ардино – Дяволския мост, Тракийското светилище „Орловите скали”.
„За втори път идвам в Източните Родопи. Чувствам Ардино като втори мой дом. Възхитен съм от красотата на заобикалящата природа, гостоприемството, храната”, заяви Бранка (на снимката Бранка е вторият от дясно наляво – б. р.). Той подчерта, че гледа с оптимизъм за бъдещето на региона. В ръководството на общината има изключително амбицирани хора, които работят за доброто бъдеще на района.”, каза още Бранка.
ИМА Консултинг има 30-годишен опит в разработването и осъществяването на международни проекти за сътрудничество. През последните няколко години имат офис и в София.
24rodopi.com
hard admin

*

Top