„Ардинци” дариха 900 пакета храна на ардинци за Рамазана

Гюнер ШЮКРИ

 За трета поредна година Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) от Бурса раздаде около 900 пакета хранителни продукти от първа необходимост на социално слаби, инвалиди и самотно живеещи хора от територията на община Ардино. Дарението е по случай свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам. Всеки един пакет съдържа захар, олио, брашно, ориз, сол, леща, макаронени, зърнени и млечни продукти.

Ръководството на Сдружението осигури трайни хранителни продукти и за нуждите на болните пациенти в Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. А лицата ползващи социални услуги в Защитеното жилище бяха зарадвани със сладкарски изделия, безалкохолни напитки и книжарски пособия за свободни занимания.

Председателят на Сдружението Ахмед Кахраман подчерта, че „Султанът на 11-те месеца” – Свещения Рамазан е символ на сплотеността, взаимопомощта, толерантността, берекета, братството, приятелството”.

„Помощи раздадохме както на мюсюлмани, така и на християни, тъй като добротата и благородството не се интересуват от религиозните различия”, сподели Кахраман. Той изрази надежда тази инициатива да се запази и да продължи и в бъдеще.

По случай Свещения месец на мюсюлманите Рамазан Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” ще даде в петък благотворителна вечеря – ифтар в двора на джамията в Ардино.

Кметът на общината Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрам изказват благодарност към ръководството на Сдружението за благородните им инициативи да организират благотворителни вечери –ифтар и да раздават хранителни продукти на нуждаещи се хора от територията на общината.

Управителите на МБАЛ „Ардино” ЕООД и на Защитеното жилище в Ардино д-р Адам Персенски и Елван Исмаил също изказаха искрени благодарности за оказаното внимание и благородния жест на Сдружениието.—————————————————————–
Само сега СПЕЧЕЛИ ЛАПТОП SAMSUNG и още 509 страхотни награди! Виж

hard admin

*

Top