Ардинци стягат 16-та земляческа среща в Бурса

Гюнер ШЮКРИ

Делегация на Община Ардино, водена от кмета Ресми Мурад, е на официално четиридневно посещение в Бурса. Визитата му е по покана на ръководството на земляческото сдружение за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци). В делегацията са включени общински съветници, кметове на населени места и бизнесмени.

В събота е 16-тата традиционна Вечер на ардинци. Редом с видни ардинци – политици, бизнесмени, интелектуалци, сред тях ще бъдат депутати от Бурса, валията и кметовете на Голяма община Бурса-Реджеб Алтепе и на побратимената община Нилюфер – Мустафа Бозбей и други официални лица, съобщиха организаторите.

Градоначалникът Ресми Мурад уточни, че по време на престоя си в Бурса, заедно с членовете на делегацията, ще има поредица срещи и делови разговори със земляци-изселници, бизнесмени, с кмета на община Нилюфер и с лидера на земляческото сдружение Ахмет Кахраман.

Припомняме, че през 1998 година в Бурса група изселници от Ардинско решават да организират земляческа среща, която продължава и до днес.

На снимката: Бурсенци гостуваха на Ардино през лятото на 2012-та

hard admin

*

Top