Арестуваният зет на лидера на „Екогласност“ се оправдава, че имал да получава пари от внука на измамения старец

Арестуваният при зрелищна акция в четвъртък в центъра на Хасково, след сигнал на кърджалийски полицаи, даскал-телефонен измамник, беше освободен 24 часа по-късно.

Иван Славов, който е зет на лидера на ПП „Политически клуб „Екогласност” Емил Георгиев, беше закопчан заради опит да метне по жицата възрастен мъж с обяснението, че трябват пари за болния му в Америка внук. Белезниците щракнаха за учителят по физкултура секунда след като получи от 80-годишния Иван Русков 2 500 лв.

По неофициална информация при разпитите в полицията посоченият за ало-терорист обяснил, че не се касае за схема по жицата, а само за прибиране на борч. Иван Славов разяснил, че внукът на дядо Иван, с когото се познавали, му дължал 5 бона. При срещата с дядото на пъпа на Хасково всъщност получавал част от дължимото му.

Продължава работата по заведеното досъдебно производство.

Славов е учител в Професионалната гимназия по механоелекротехника „Стойчо и Кица Марчеви” в Хасково. Той работи там от 2007 година. Преди това зетят на еколог №1 на републиката е бил охрана на нощни заведения в града и дори съдружник в култова преди време дискотека в Хасково. Той има множество криминални регистрации за побоища и неподчинение на униформени.

hard admin

*

Top