Арестуван е още един от бандата на Мегера, издирват се други 4-ма

Втори човек е задържан за опита за грабеж на обществения трезор в Кърджали, извършен в края на миналата седмица. Това съобщи Гергана Колева от Районната прокуратура.
Издирват се още 4-ма. Възможно е те да са все още в Кърджали. Една от версиите гласи, че са избягали в Гърция.
Очаква се днес Районният съд в Кърджали да реши дали да остави за постоянно в ареста и двамата задържани – първоначално за обира бе арестуван Славчо Мегеров.
До 13 часа все още нямаше искане от прокуратурата Мегера да остане зад решетки и след 72-та часа, научи 24rodopi. Очаква се това да бъде направено в късните следобедни часов.
Ще припомним, че опитът за грабеж на трезора бе извършен в нощта на 4 януари. Тогава, извършителите проникнаха в трезора през необезопасен прозорец и разбиха 32 касети за съхранение на ценности, като от една от тях бяха взети 4500 евро.
Валутата бе открита няколко часа по-късно, при оглед в района, захвърлени в близост до трезора, заедно с маска и пистолет. Впоследствие униформените намериха и изоставено БМВ, с което извършителите са се придвижвали.
Малко след задържането на Славчо Мегеров за грабежа, вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че се надява на различен подход от страна на съдебната власт и арестувания да бъде оставен зад решетките. Той припомни случая с опита за грабеж в трезор на ДСК преди година и половина, когато бяха задържани десет души, но те не бяха оставени за постоянно в ареста, а делото бе прекратено.
hard admin

*

Top